Ignas Krunglevičius

Ignas Krunglevičius, Dark Pool
Kunstnernes Hus fredag 5. september kl. 18.00

Ignas Krunglevičius er utdannet komponist innen samtidsmusikk og jobber innenfor en rekke medier, deriblant video, installasjon og performance. Hans verk Dark Pool innebærer at en person går rundt i Oslo by med en skjult radiofrekvens-“jammer” som forstyrrer 3G og WiFi-signaler og gjør det umulig å bruke mobiltelefon innen en radius på 10 meter. Kunstneren sier: “Når du holder et slikt apparat i hånden er det nesten ingenting som kan forstyrre deg eller avsløre hvor du befinner deg.” På Kunstnernes Hus presenterer han et nytt filmarbeid.
DARK POOL  (A field of invisibility) “In finance, dark pools of liquidity also referred to as dark liquidity or simply dark pools is trading volume or liquidity that is not openly available to the public. The bulk of these represent large trades by financial institutions that are offered away from public exchanges so that trades are anonymous. The fragmentation of financial trading venues and electronic trading has allowed dark pools to be created, and they are normally accessed through crossing networks or directly between market participants.”
“J-240A-Pro (Worldwide Full Band 3G/GSM/WiFi Jammer) is a high-powered mobile signal blocker. When you have such device in your hands, there is almost nothing that can hurt your privacy or break the secrecy of your location within 10 meters radius around you. Disabled frequencies contain GSM, 3G access and WiFi.”
Ignas Krunglevičius er født 1979 i Kaunas, Litauen og bor og arbeider i Oslo. 
Hans siste utstillinger inkluderer deltakelse i den nordiske paviljongen på Arkitekturbiennalen i Venezia 2014, Crime in Art på Museet for samtidskunst i Krakow og You Imagine What You Desire på den 19. Sidneybiennalen, 2014.