Chto Delat

Chto Delat, A Border Musical
Cinemateket lørdag 6. september kl. 14.00


border musical (web version) – a film by Chto Delat from chto delat on Vimeo.

Filmen A Border Musical (2013) av Chto Delat handler om en russisk kvinnes prøvelser når hun forelsker seg i en mann fra Finnmark og må velge hvilket land sønnen hennes skal vokse opp i. Denne mørke komedien, i Brechtsk ånd, tematiserer geopolitikk i menneskelig skala, med skarp dialog og nydelige, melodramatiske sanger. Filmen hadde premiere på Barentsspetakkel i 2013. Kunstnerne vil være tilstede og presentere filmen i samtale med Jesper Alvær.

Regi/manus: Chto Delat (Tsaplya/Olga Egoraova, Dmitry Vilensky), i samarbeid med Jesper Alvær. Kamera: Artyom Ignatov. Skuespillere: Anna Bulavina, Haldor Lægreid, Ketil Høegh, Maryon Eilertsen, Kristine Henriksen, Camilla Wiig Revholt, Ann Christin Elverum, Egor Semenkov, Nikolay Kurbatov, Mikhail Baranov, Andrey Molodchinin.
Komponist: Mikhail Krutik. Koreografi: Nina Gasteva. Produsent: Pikene på Broen, i samarbeid med FilmCamp, Filmgården, Bergen Assembly, Border Aesthetics (UiT) og mange flere. Varighet: 48:30 min.

Det russiske kollektivet Chto Delat (Hva må gjøres?) ble dannet i 2003 i St. Petersburg av en gruppe kunstnere, kritikere, filosofer og skribenter. For mer informasjon se http://chtodelat.org/