Maria Hassabi

Maria Hassabi, SHOW
Black Box Teater lørdag 6. september kl 16.00

Maria Hassabis forestilling SHOW hadde premiere på The Kitchen i New York i 2011, og har siden blitt fremført en rekke steder i USA og Europa. Dette er første gang den vises i Skandinavia. SHOW fokuserer på de grunnleggende bestanddelene i en forestilling og forsøker å gjøre dem synlige og håndgripelige: Forholdet mellom øyeblikkets uttrykk og de forhåndsgitte rammene, mellom tilskuer og danser, rom, tid og bevegelser.

Regi: Maria Hassabi.
Med: Hristoula Harakas og Maria Hassabi.
Lyddesign: Alex Waterman.
Dramaturgi: Scott Lyall.
Lysdesign: Maria Hassabi og Joe Levasseur.
Teknisk veileder: Randi Rivera.

Maria Hassabi er regissør, koreograf og performancekunstner født på Kypros og bosatt i New York. Hassabi har bakgrunn fra California Institute of the Arts i Los Angeles og Merce Cunningham Studio i New York. Hassabi har gjennom årene fokusert sitt kunstneriske virke rundt forholdet mellom kropp og bilde, der kroppen som skulpturelt element og en bevisst bruk av tidsdimensjonen står sentralt. Hassabi har mottatt en rekke stipender og utmerkelser, blant annet Guggenheim Fellowship 2011. Arbeidene hennes har blitt vist på teatre, gallerier og museer verden over. Hassabi representerte Kypros under Veneziabiennalen 2013.