Soft City

logo_small

 4.– 6. september 2014
Chto Delat, Keren Cytter, Maria Hassabi, Henrik Plenge Jakobsen, Steinar Haga Kristensen, Ignas Krunglevičius, Øyvind Mellbye, Sandra Mujinga, Sult/Greg Pope, Tidens Krav


Kunsthall Oslo er svært stolte av å presentere Soft City, et tre dagers program med performance, konserter og filmvisninger på forskjellige steder i Oslo by. Noen av dagens mest anerkjente kunstnere på den norske og internasjonale kunstscenen deltar, mange med nye og omfattende verk.

Soft City presenterer arbeider av kunstnere som på ulike måter utfordrer etablerte performance-sjangere og konvensjoner i andre kunstformer, som opera, teater, dans, film, populærmusikk og TV-drama. Både visningssteder og offentlige rom tas i bruk, blant annet Kanonhallen, Black Box Teater, Kunsthall Oslo, Cinemateket, Blitz, Oslo Rådhus og Kuba-parken.

Torsdag 4. september kl. 18 har Kunsthall Oslo gleden av å ønske velkommen til nye lokaler i Bjørvika, i Trelastgata 17, to kvartaler unna våre tidligere lokaler. Her blir det lansering av Soft City-programmet, visning av nyere filmarbeider av den internasjonalt anerkjente kunstneren Keren Cytter og servering. Deretter blir det buss til Kanonhallen på Løren og premiere på et nytt performancearbeid av Henrik Plenge Jakobsen.

Alle arrangementer er gratis. Steinar Haga Kristensens prosjekt i Oslo Rådhus har begrenset antall plasser og krever påmelding.

Programmet er kuratert og produsert av Kunsthall Oslo

Soft City er støttet av Kulturkontakt Nord, Nordisk kulturfond, Kulturrådet, Oslo kommune, KORO, FFUK, Statens Kunstfond, Norske billedkunstnere, Fritt Ord.
Kunsthall Oslo er støttet av Kulturrådet, OSU, Hav Eiendom, Oslo kommune.

Første del av Soft City fant sted i mai i år, med forestillingen Laksespelet – allmenningens tragedie av og med Trine Falch, Mona Solhaug og Bo Krister Wallström, og en konsert-utveksling mellom Kunsthall Oslo og Mayhem i København. Konserter av Puce Mary, Gud er kvinde, TR Kirstein, Family Underground, Kjetil Hansen, Alexander Rishaug, Dag Erik Knedal Andersen og Agnes Hvizdalek og Jon Wesseltoft.

For pressehenvendelser og spørsmål ta kontakt med:
Elisabeth Byre  elisabeth@kunsthalloslo.no
Will Bradley will@kunsthalloslo.no
22 24 04 72 02

info@kunsthalloslo.no